sisi

Samooskrba


S SONČNIMI ELEKTRARNAMI PO POTI ENERGETSKE SAMOOSKRBE

Svet in razvoj novih tehnologij se dandanes spreminjata veliko hitreje kot kadarkoli v zgodovini in ko se temu razvoju prilagodi še država s svojimi zakoni, lahko to izkoristimo v svoj prid. Po novem lahko sončno elektrarno postavite na streho svoje hiše in proizvedeno elektriko uporabljate za lastne potrebe.
Zakaj? Sončna elektrarna je izredno čist vir energije, vzdrževanja je malo pa tudi ptičev menda ne moti.

NOVA UREDBA O SAMOOSKRBI

Na podlagi nove uredbe o samooskrbi, po novem za potrebe izvedbe sončne elektrarne ni potrebno več ustanoviti podjetja, prav tako vam električne energije ni več treba prodajati. Poleti električno energijo kot višek brezplačno dajete v omrežje, pozimi pa jo brezplačno jemljete iz omrežja. Na ta način se gospodinjstvo znebi večine stroška električne energije.

SUBVENCIJA SONČNE ELEKTRARNE

V aprilu 2017 so prišli novi svežnji Ekosklad subvencij. Tokrat država ne subvencionira vsako proizvedeno kWh, temveč je subvencija vezana na velikosti elektrarne in izplačana ob zaključku investicije. Dodatno država »subvencionira« postavitev sončnih elektrarn s podelitvijo ugodnih Ekosklad kreditov. Tako lahko gospodinjstvo na enostaven način, brez hipotek in dodatnih zavarovanj pridobi ugoden kredit z 1,3% + 6 mesečni EURIBOR obrestno mero.

ZAKAJ SE GOSPODNIJSTVA PONOVNO MNOŽIČNO ODLOČAJO ZA SONČNE ELEKTRARNE?

Preprost spodnji izračun (Kreditiranje lastna sredstva, Kreditiranje eko sklad) hitro pokaže, da se nam investicija v elektrarno povrne v desetih letih. To pomeni, da prvih 10 let po investiciji plačujemo kredit, ki smo ga plačali z Ekoskad kreditom, namesto da bi plačevali elektriko.
V kolikor smo elektrarno poravnali iz lastnih sredstev, je finančna slika še boljša; namesto, da kreditiramo banke, se nam zniža letni strošek elektrike v višini 1/10 stroška investicije v elektrarno (10% donos).

IZRAČUN ELEKTRARNE ZA POVPREČNO GOSPODINJSTVO

Povprečni mesečni strošek elektrike: 130 € (vključno z DDV)
Potrebna velikost elektrarne za 100% samooskrbo: 10 kW*
Potrebna površina strehe obrnjene proti J, JZ, JV: 65 m2
Informativni strošek elektrarne, (subvencija in DDV vključen): 12.000 €

*V primeru, da je streha obrnjena proti J, je potrebna velikost elektrarne 10% manjša.


TUKAJ VSTOPIMO MI – EKIPA SONCE ENERGIJA

Svetujemo vam pri izbiri velikosti elektrarne, za vas uredimo vso potrebno dokumentacijo za priklop, subvencijo in kredit ter v končno fazi izvedemo projekt na ključ. Vse od A do Ž.
S sončnimi elektrarnami se ukvarjamo od leta 2008 in smo do sedaj postavili že več kot 100 elektrarn ter več kot 25 sončnih elektrarn po novem sistemu samooskrbe.
Naša konkurenčna prednost je, da se stranki maksimalno posvetimo in da ena oseba spremlja stranko od začetka do konca projekta.
Podjetje SONCE energija je družbeno odgovorno, z lastno vizijo rasti in čutom za odgovornost do okolja ter družbe kot celote. Sodelujemo z ljudmi z vizijo, naložbeno naravnanostjo in z ljudmi z različnimi tehničnimi in strokovnimi znanji.

Kaj prinaša energetska samooskrba?